fredag 24 april 2009

Kommunansvarig då får man väl börja blogga...

Jadu...hur börjar man med sådant här?

Efter att Mikael Börjesson, Piratkapten för Bohusläns valkrets, "lurade" mig att bli kommunansvarig för Härryda kommun så tycker jag att det inte var mer än rätt att jag faktiskt presenterar mig och varför jag valde att bli medlem i piratpartiet.

Mitt fullständiga namn är Robert Johansson och jag blev pirat strax innan FRA lagen, men jag var en av de som röstade på partiet redan i riksdagsvalet. Jag trodde väl aldrig vi pirater skulle ta oss in då, men för mig var det en viktig markering, hit men inte längre.

Jag ser piratpartiet som ett parti som inte borde behöva finnas, dock har våra politiker gett sig fan på att ta bort alla våra rättigheter i försvaret mot terrorismen och för att hålla liv i en industri jag faktiskt älskar men kan leva utan. Att jag älskar en industri som verkar hata mig tyder nog starkt på en maschokistisk ådra, men dessvärre är det så. Jag älskar musik, i mitt fall hård rock, punk och gammal hederlig rock, spel samt ser någon film då och då. Böcker ska vi inte prata om, jag vet inte ens hur mycket pengar som har gått till att fylla mina bokhyllor med fakta och fiction. IPRED och antipiratbyrån har dock fått mig att sluta konsumera kultur, vill de behandla mig som en skit så kommer jag inte handla deras varor (detta gäller givetvis inte mindre band så som Rosemary (ja jag gör smyreklam för en kompis)).

Det var mycket text som inte sa mycket där, men vad jag försöker få sagt är att jag inte längre litar på våra politiker, de lider antingen av parnoia eller vill bara ha mer kontroll i största allmänhet. Våra förfäder slogs för demokratin, jag tänker inte låta deras jobb försvinna utan att jag gjorde mitt bästa för att försvara vad de gav oss.

Bloggen i sig kommer att handla om piratpartiet, mitt liv som doktorand samt politik och ekonommi i största allmänhet.

3 kommentarer:

 1. Några av mina favoritdrinkar är bittra.. :)
  kämpa på/stormen

  SvaraRadera
 2. Politik kan vara bra och politik kan vara skit!

  SvaraRadera
 3. MainStreamad politik är skit - i mitt mer än 68-årade perspektiv sett i vart fall.

  Men var vid gott mod - för det finns hopp - som jag ser det i vart fall.

  SvaraRadera