onsdag 14 oktober 2009

Religösas rätt att påverka samhället

En person vid namn Porang Zahedi skriver på Newsmill en artikel med titeln: Också muslimer har rätt att påverka samhället. jag inte tycker om religion i största allmänhet så skulle jag vilja ta tillfället i akt att faktiskt svara på det svamlet han skriver.

Nåväl vi börjar väl från början på artikeln...

"PR-reportaget på P1 Morgon som sändes 9 oktober och behandlade så kallade "muslimska moralpoliser" i Rinkeby. Det har skrivits om radiosändningen i Dagens Nyheter av Rikard Westberg under rubriken "Tolerans: Dricks det Fanta i helvetet?. Debatten kretsar kring ett gäng ungdomar i Rinkeby som bland annat ställer sig utanför områdets diskotek och uppmanar andra att avhålla sig från att gå in, eftersom det är en förbjuden plats enligt islam. Diskoarrangören påpekar att festerna är alkoholfria och därför inte bör utgöra något problem. Men eftersom könsbeblandning i allmänhet, och i synnerhet på platser som diskotek, är förbjuden enligt islam, fortsätter de unga muslimerna sin verksamhet."

Min tolkning av detta: En samling religiösa fånar försöker tvinga på oss deras sätt att se på något så svenskt som att gå och dansa ihop. De försöker alltså trycka på sin religiösa tro och deras sett att leva på oss andra på vår fritid i det publika området. Det är deras fulla rätt att stå och demonstrera om de har tillstånd att göra så annars tycker jag faktiskt polisen ska få ta bort dem. Nåväl deras syn på ett normalt liv visar bara på att det blir lätt att skratta åt fånarna.

Porang gör dock en annan jämförelse:
Rinkebyborna får ständigt besök av radikala icke-muslimer som vill predika för dem om det rätta sättet att leva och de rätta värderingarna. Det senaste exemplet är att redan dagen efter radiosändningen hade föreningen Varken hora eller kuvad (VHEK) tillsammans med Vänsterns Internationella Forum ett seminarium under den internationella kvinnokonferensen, Deltagande demokrati, där man önskade informera Rinkebyborna om kvinnors rättigheter.

Han jämför alltså en konferens, som det är frivilligt att gå till med att ett gäng fånar står utanför ett disko. Jag måste se det här för ett skämt, för om någon tycker det här jobbet att VHEK har en konferens i deras område om kvinnorättigheter så behöver man inte gå dit. Om man ska gå på disko, och det står en fåne utanför som predikar att man kommer brinna i helvetet eller liknande så finns det liksom inget sätt att undvika fånen om man inte stannar hemma, vilket gör att fånen har vunnit. En vettigare jämförelse hade varit om VHEK hade slitit burkan av kvinnor på allmän gata.

Nåväl Porang jämför i alla fall fånarna med veganer utan för Macdonalds och säger att tidningarna inte reagerar vilket är fel, det har funnits rätt så många artiklar om grön terror och varför inget görs emot den typen av fånar.

Sedan fortsätter Porang:
"Jag tycker att muslimer, som svenska medborgare, har all rätt att bidra till att forma morgondagens värderingar. Det som är rätt idag var fel igår. För inte så länge sedan var det, i kristna miljöer, opassande för unga flickor att gå ut på dans."

Här har han faktiskt en sanning, det var opassande, som tur var har vi lämnat stenåldern där unga flickor inte fick roa sig på samma villkor och nej majoriteten vill inte tillbaka. Sedan har muslimer samma rättigheter att försöka påverka, men förvänta dig inte att jag ska acceptera din åsikt för något som är sunt. Sanningen är att åsikterna de är moralpoliserna predikar är skrattretande och visar på vad religion verkligen vill, att vi ska ha tråkigt och trycka ner vår egna lycka i utbyte mot en framtida frälsning.

De här moralpoliserna går visst runt och uppmanar folk hur de ska gå klädda, och mr fundamentalist Porang tar illa åt sig att SR rapporterar detta:

Enligt SR-reportaget uppmanade ungdomarna även flickor att gå anständigt klädda (i enlighet med muslimsk klädkod). I slöjdebatten får vi ständigt höra om muslimer som pådyvlar unga flickor slöja. Men vi får aldrig höra om det omvända. Det finns nämligen minst lika många flickor (i synnerhet konvertiter till islam) som av sina föräldrar och släktingar tvingas ta av sig slöjan, för att inte tala om alla påtryckningar från arbetsgivare, skolpersonal, politiker och övriga moralpoliser i samhället.

För det första, du får gärna som tjej ha slöja, däremot kan du glömma att du ska få täcka ansiktet om jag ska undervisa dig. Jag anser att det personligen är fruktansvärt förolämpande att jag inte ser vem det är som jag undervisar. Tjejerna har dessutom skolplikt så de ska lära sig att simma som alla andra och det innebär att heltäckande burka stil inte riktigt funkar. Om detta betyder att de väljer att täcka håret med en simmössa eller liknande bryr jag mig inte om.

Det värsta är dock att Porang försöker rättfärdiga att en grupp islamister går omkring och säger hur tjejer ska gå klädda pga att vi har klädd koder på skolor och arbetsplatser. De här fundamentalisterna får gärna starta sina egna företag och säga att alla tjejer ska bära burka, men förvänta dig inte att jag handlar där. Religion har för länge fått för mycket respekt, så ärligt talat skiter jag i om ni känner er förolämpande om att ni inte får gå klädda hur ni vill när ni arbetar på ett företag.

Porang fortsätter:
"Men för att återgå till SR-reportaget, jag vill framhålla att programledaren flera gånger ställer ledande frågor i debatten mellan Nalin Pekgul och Mehmet Kaplan. Hon frågar exempelvis Kaplan: "Hur allvarligt är det här problemet i Rinkeby idag, att extrema muslimer har synpunkter på hur ungdomar beter sig". Detta är ännu ett exempel på hur ojämnt fördelad den svenska yttrandefriheten är. Varför är det ett "allvarligt problem" att ha synpunkter på vad rätt beteende innefattar? "

Det är ett allvarligt problem därför att religiösa fundamentalister är ett hot mot samhället, lika mycket som nynazister eller för den delen de veganer som han skrev om innan. De har hittat en sanning och anser att alla andra måste följa deras sanning.

Jag är motståndare mot burkan på allmän plats, inte för att jag inte tycker att kvinnor ska bära vad de vill, men för att jag tycker att arbetsgivare ska få säga vilken klädkod som är acceptabel. Jag tycker att lärare ska få kunna kräva att se de personer som de faktiskt ska sätta betyg på.

Det de här religiösa fånarna är emot att folk ska få klä sig syndigt, allt enligt någon konstig bok. Det handlar inte om säkerhet och det finns inga praktiska skäl heller för den delen.

Nå har väl sagt allt men jag vill avsluta med något som jag anser är viktigt, som alla religiösa fånar oavsett borde lyssna på. Ni lever i ett sekulärt samhälle, och vi ateister börjar bli jävligt trötta på att ni ska kräva särskild behandling. Ni vill slippa sexualundervisningen, ni vill slippa lära er döttrar att simma, ni vill uppenbarligen kunna maskera er på allmän plats och ni tycker av någon anledning att ni ska kunna bestämma vad människor ska få göra en fredagskväll. Vill ni be så säger jag inget om det, men räkna inte med att jag tycker att ni ska få rätten till extra raster mot andra anställda bara för att ni tror på en tomte som säger att ni måste be X gånger om dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar